Blog

Waarom is Pandvinder op aarde? 

“Wat is het toch raar dat er in Nederland vrijwel altijd een verhurend makelaar zit tussen de eigenaar en ondernemer die huurruimte zoekt?” Met die vraag bleken een aantal collega’s en ik al langer rond te lopen. En wat bleek? We liepen met meer vragen.

Waarom is het nog steeds zo tijdrovend om als kleine ondernemer een goed pand te vinden? Hoe kan het dat je ondanks de moderne techniek als kleine ondernemer geen inzage hebt in het complete aanbod? Waarom ben je altijd afhankelijk van de verhurend makelaar, die er baat bij heeft de panden die hij in portefeuille heeft aan te bieden?

Ervaring in zakelijk vastgoed

Het mooie was dat die collega’s en ik allemaal doorgewinterd zijn in de zakelijke vastgoedmarkt. We bedachten dan ook meteen dat we samen een antwoord konden verzinnen op de vragen die we hadden. Zo ontstond al pratend het idee voor Pandvinder.nl: de wens om zakelijke huurders daadwerkelijk te helpen bij het zoeken en vinden van een nieuw kantoor-, winkel- of bedrijfspand.

Wat is er aan de hand?

Een gebruiker van commercieel vastgoed loopt bij het zoeken van een nieuw te huren pand tegen een paar problemen aan. Allereerst is er natuurlijk de bepaling van het programma van eisen. Oftewel wat heb ik nodig nu en in de toekomst. Dit lijkt eenvoudig maar hoe vaak heb je ermee te maken? Welke kernwaardes zijn er? En wie weet wat de toekomst brengt?

Funda in Business niet compleet

Ook is het zoeken naar, en het vinden van, geschikte panden makkelijker gezegd dan gedaan. De belangrijkste zogenaamde landelijke aanbodsite is uiteraard Funda in Business. Maar die is alleen toegankelijk voor NVM leden. Omdat de grootste bedrijfsmakelaars van Nederland geen NVM lid zijn, is het aanbod op Funda in Business dus zeer onvolledig. Dat geldt ook voor de andere zogenaamde landelijke aanbod sites.

Onmogelijke zoektocht

Met andere woorden, er is in Nederland dus geen site met het complete aanbod aan zakelijke bedrijfsmatig vastgoed. Dat maakt zoeken binnen het totale aanbod van bedrijfsmatig vastgoed naar een nieuw kantoor-, winkel- of bedrijfspand nagenoeg onmogelijk. Terwijl dat nu juist zo gewenst is. We willen namelijk wel het perfecte pand huren. Toch?

Frustratie

Nadat je als ondernemer veel frustrerende zoekuren op internet hebt gemaakt en dan eindelijk enkele geschikte panden hebt gevonden, komt je bij de volgende horde. Contact krijgen met de verhurend makelaar. Het lijkt simpel. Je belt op en je wordt teruggebeld.

‘Druk druk druk’

Helaas heeft de praktijk ons geleerd dat de meeste makelaars niet terugbellen en als ze al terugbellen veelal niet precies op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen of in de auto zitten. Ook is het vaak moeilijk om een bezichtiging in te plannen op korte termijn. Want de beste makelaar is altijd ‘druk druk druk’.

De oplossing

En zo zijn er nog meer haken en ogen aan het vinden van huurruimte. Gelukkig kan dat vanaf nu anders. Pandvinder neemt de zakelijke huurder alle moeilijkheden en ergernissen uit handen. Want Panvinder.nl heeft wél het complete overzicht in het beschikbare aanbod.

Klassieker

Pandvinder stelt de juiste vragen om zo tot een goede zoekvraag te komen. Pandvinder komt vervolgens vliegensvlug met een op maat gemaakte selectie ideale panden en legt rechtstreeks contact met de eigenaar/verhuurder. En het mooiste is, dat is ook nog eens helemaal gratis. U zult begrijpen, om maar eens een oude reclameklassieker van stal te halen, wij van Pandvinder adviseren Pandvinder.

Wouter van Dijk